photo-1491438590914-bc09fcaaf77a.jpg

Vrouwen en vriendschap

Twaalf vrouwen trekken jaarlijks een weekend naar zee. Dat doen ze nu al 25 jaar. Ze zijn er onder elkaar, wandelen, praten, koken. De tijd bracht veel beweging: ze werden moeder, grootmoeder, ziek, verloren een ouder, hun kinderen huwden, hun lichamen veranderden… Maar zij bleven, de hele tijd.

Dit jaar mocht ik hen verrassen met een ritueel dat hun vriendschap bekroont.

 

Maaike vertelt: “Wat een wonderlijke avond bezorgde Chris ons! Het weekendje aan zee met vriendinnen kreeg een andere dimensie dankzij het verbindende vrouwenritueel op zaterdagavond. Een week voor het weekend kregen we de opdracht een lichaamsdeel te fotograferen dat niet meteen herkenbaar was. Wat een plezier hadden we daar al mee! Op basis van deze foto’s werd op het weekend zelf  een ontroerend verhaal gesponnen over vrouwen, vriendschap en lichaam.

We lachten ons kapot bij het uitzoeken welk lichaamsdeel van wie was om bij de volgende opdracht de andere in stilte beter te leren kennen. De relatie met deze vrouwen, die ik al 30 jaar ken, verdiepte zich nog meer tijdens deze hartverwarmende avond vol met lach, tranen, verhalen en kaarslicht. 

Het afsluitende moment in het maanlicht op het strand zie ik nog steeds voor me. Van deze avond, op onze maat gemaakt, zal ik - samen met mijn 12 vriendinnen - nog jaren genieten.”

 
lichaamsdelen.jpg